Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Κατακόρυφη πτώση σημειώνουν οι τιμές των χειμερινών εξοχικών στην Αράχωβα





Kατακόρυφη πτώση σημειώνουν οι τιμές των χειμερινών εξοχικών. Από την κρίση δεν βγήκε αλώβητη ούτε η «Μύκονος» του χειμώνα.
εφ ΚΑθΗΜΕΡΙΝΗ, Του Νικου Χ. Ρουσανογλου
Πτώση που αγγίζει ακόμα και το 52% καταγράφουν από την αρχή της κρίσης έως σήμερα οι τιμές των χειμερινών εξοχικών κατοικιών στους πάλαι ποτέ δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας πιστοποιημένων εκτιμητών Geoaxis, σχεδόν 10.000 εξοχικά είναι σήμερα απούλητα, καθώς η κρίση έχει πλήξει τη συγκεκριμένη αγορά, ίσως περισσότερο και απ’ ό,τι αυτή της κύριας κατοικίας. Η ζήτηση σήμερα είναι σχεδόν ανύπαρκτη, καθώς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των συμβολαιογραφικών συλλόγων, ο αριθμός των αγοραπωλησιών καταγράφει μέσο ετήσιο ρυθμό πτώσης της τάξεως του 28,2% από το 2007 μέχρι και το τέλος του 2012.
διαβάστε περισσότερα σ' αυτό το άρθρο...

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Θέματα Περιβαλλοντικά ανά Περιφερειακή Ενότητα της Στερεάς


Γίνεται η ανάρτηση των περιβαλλοντικών προβλημάτων της Στερεάς, ανά Περιφερειακή Ενότητα, όσα έχουμε αυτή τη στιγμή υπόψη μας και με μια πρώτη ματιά. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα και πιο σοβαρά. Θέλουμε τις παρατηρήσεις σας και να μας καταθέσετε τη δική σας εικόνα και άποψη για να ολοκληρωθεί αυτό το αρχείο, που θα αποτελέσει στοιχείο διεκδικήσεων και προώθησης για την ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, σε ό,τι αφορά τα περιβαλλοντικά ζητήματα
διαβάστε περισσότερα σ' αυτό το άρθρο...

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Με τον Παναγιώτη Στασινό επικεφαλής η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών στη Λαμία


Πραγματοποιήθηκε η Συνέλευση των μελών της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας, συζητήθηκαν τα δεδομένα της εκλογικής τακτικής και οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή στις εκλογές του Μαΐου. Με ομόφωνη απόφαση επιλέχτηκε ως επικεφαλής υποψήφιος δήμαρχος ο γιατρός Παναγιώτης Στασινός.
Σε ένα κλίμα ενότητας και ομοψυχίας, τα μέλη της Κίνησης ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στον Παναγιώτη Στασινό, εκτιμώντας ότι η θητεία του στο δημοτικό συμβούλιο ήταν πετυχημένη και παραγωγική, πράγμα που αναγνωρίζεται από ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις της πόλης.
διαβάστε περισσότερα σ' αυτό το άρθρο...

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Περιφερειακή Στρατηγική Έρευνας, Τεχνολογίας, Καινοτομίας


ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΕΡΕΑΣ

Με αφορμή την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς και τη συζήτηση με θέμα "έγκριση σύστασης Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Στερεάς" καταθέτουμε ορισμένες σκέψεις και προτάσεις αναφορικά με το θέμα:
Την επόμενη προγραμματική περίοδο τα “καθαρά” ερευνητικά προγράμματα θα χρηματοδοτηθούν κυρίως από το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020», ενώ τα υπόλοιπα προγράμματα έρευνας και καινοτομίας θα ενταχθούν στην Πολιτική Συνοχής και ιδιαίτερα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
διαβάστε περισσότερα σ' αυτό το άρθρο...

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Καλά παραδείγματα: Δίκτυο για τουριστική προώθηση στα Ζαγοροχώρια


Δίκτυο για τουριστική προώθηση στα Ζαγοροχώρια
http://www.tovima.gr

Ιδιωτική πρωτοβουλία από 18 ξενοδοχεία, εστιατόρια και επιχειρήσεις
Στην από κοινού προώθηση της περιοχής τους και των επιχειρήσεων τους με ένα συνεκτικό τρόπο, προχώρησαν 18 επιχειρήσεις στα Ζαγοροχώρια. Το «Δίκτυο Αριστείας Ζαγορίου», είναι μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα ιδιωτική πρωτοβουλία, στην οποία συμμετέχουν 14 ξενοδοχεία, δύο εστιατόρια και δύο εταιρείες δραστηριοτήτων, στους Δήμους Ζαγορίου και Ιωαννίνων. Στο δίκτυο, το οποίο θα επικοινωνηθεί με το αγγλικό του όνομα «Zagori Excellence Network» (ΖΕΝ), καθώς θα έχει και σημαντικό βαθμό εξωστρέφειας, οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν ως affiliation.
διαβάστε περισσότερα σ' αυτό το άρθρο...

Αναγκαία η μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο Λαμιέων

dimarxeio_lamias_928683226
Πρόταση/παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας στο Δημοτικό Συμβούλιο 

Τα τέλη ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνει ο Δήμος Λαμιέων προς τη ΔΕΗ ανέρχονται σε 170.000 ευρώ περίπου το μήνα. Αυτό σημαίνει ότι η ετήσια δαπάνη* είναι 2,1 εκατομμύρια ευρώ περίπου και 3,5% του συνολικού προϋπολογισμού του Δήμου. Παρατηρείται μια αύξηση της τάξης του 17% σε σχέση με την αντίστοιχη κατανάλωση του 2011.
διαβάστε περισσότερα σ' αυτό το άρθρο...

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Κλαδεύουμε; ναι! Πετάμε στα σκουπίδια τα κλαδέματα; όχι!



Άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις της «Οικολογίας Αλληλεγγύης Στερεάς» προς τους Δήμους για ορθή διαχείριση των φυτικών υπολειμμάτων

Λύσεις βιώσιμες τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά, όσον αφορά τα απορρίμματα, υπάρχουν. Απαιτούν όμως
διαβάστε περισσότερα σ' αυτό το άρθρο...

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Δ. Αγράφων: Χωρίς νερό το χωριό Δαφνούλα;

Σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης έχει προκύψει εδώ και τρεις μήνες για το χωριό Δαφνούλα Ευρυτανίας , σύμφωνα με την PrasiaOnline.  Δεκάδες σπίτια έχουν μείνει  χωρίς νερό, οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν νερό για τα κοπάδια τους, ενώ πολλοί γονείς φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο, καθώς οι τουαλέτες είναι βρώμικες.
διαβάστε περισσότερα σ' αυτό το άρθρο...

Ο Ν Χρυσόγελος για το κλείσιμο των Συνεταιριστικών Τραπεζών Ευβοίας, Δ Μακεδονίας και Δωδεκανήσου


Στρασβούργο, 11.12.2013
Για το κλείσιμο των τριών συνεταιριστικών τραπεζών
Ερώτηση Ν. Χρυσόγελου προς την Κομισιόν και την Ε.Κ.Τ.
και συνάντηση με τον Επίτροπο Απασχόλησης

Δυο ερωτήσεις προς την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τον τρόπο που αντιμετώπισε η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος τις τρεις συνεταιριστικές τράπεζες (Δυτικής  Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας) που  οδήγησε στην αφαίρεση της άδειάς τους και της υποχρέωσης μεταφοράς των καταθέσεων στην Τράπεζα Alpha Bank  κατέθεσε ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου. Έθεσε, εξάλλου, το θέμα αυτό και στον Επίτροπο Απασχόλησης και
διαβάστε περισσότερα σ' αυτό το άρθρο...

Η καταστροφή της Γκιώνας- Οικολογικό έγκλημα. Επιστολή-καταγγελία στο Δήμο Δελφών

Την Δευτέρα 9-12-2013 στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Δελφών, κατατέθηκε η παραπάνω επιστολή, υπογραμμένη από την Δημοτική παράταξη ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ, τον ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ, καθώς και πολίτες του δήμου Δελφών. Το θέμα που αναφέρεται στην επιστολή θα συζητηθεί στο επόμενο Δημ Συμβούλιο. Η επιστολή θα κατατεθεί επίσης στο Δήμο Δωρίδας με υπογραφές πολιτών της περιοχής καθώς και στην περιφέρεια…..
διαβάστε περισσότερα σ' αυτό το άρθρο...

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ολοκληρωμένη Διαχείριση της Παράκτιας Ζώνης: Μια πρωτοβουλία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS


 Προς:
Έλληνες Ευρωβουλευτές
Από:
………………………………………………………..
Θέμα:
Σχετικά με την πρόταση οδηγίας για τη θέσπιση πλαισίου για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό και την ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων ζωνών
Αθήνα, …. Δεκεμβρίου 2013

Αξιότιμε/η κ. ……..,
Στις 9 Δεκεμβρίου συζητείται στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η έκθεση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN) σχετικά με την πρόταση οδηγίας για τη θέσπιση πλαισίου για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό και την ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων ζωνών [1]. Πρόκειται για το σημαντικότερο ίσως νομοθετικό πλαίσιο για την Ευρώπη και, ειδικότερα, για την Ελλάδα- μια χώρα που διαθέτει ιδιαίτερα εκτεταμένη και πολυσχιδή ακτογραμμή και της οποίας το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον χαρακτηρίζεται από υψηλή βιοποικιλότητα και συντηρεί σημαντικούς τομείς της εθνικής οικονομίας.
διαβάστε περισσότερα σ' αυτό το άρθρο...

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Όλοι θα πρέπει να έχουν δικαίωμα σε ένα βασικό εισόδημα

''Όταν η ελευθερία συναντά την δικαιοσύνη''.
Σας Περιμένουμε στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας μας στην Βιβλιονησίδα (Φωκίωνος Νέγρη 62, Κυψέλη) την Πέμπτη 05/12 στις 19.30!
Τι είναι το Βασικό Εισόδημα;
Με το Βασικό Εισόδημα, όλοι οι άνθρωποι από την στιγμή που γεννιούνται θα έχουν δικαίωμα σε ένα εισόδημα που θα μπορεί να εξασφαλίζει και να καλύπτει κάποιες από τις βασικές τους ανάγκες.
To Βασικό Εισόδημα δεν είναι επίδομα, είναι
διαβάστε περισσότερα σ' αυτό το άρθρο...